Yaratıcı Düşünme Metodolojisi

yaratıcılık ile ilgili görsel sonucuSizce Steve Jobs, Jeff Bezos ve Elon Musk gibi dünyayı değiştiren insanlar milyonlarca kişi arasından nasıl sıyrıldı? Yenilikçi ve yaratıcı düşünme becerileri onları herkesten farklı kıldı. Yenilikçiler statükoyu değiştirir, risk almaktan, değişim yaratıp etkilemekten korkmazlar. Nitekim en büyük yenilikçiler, farklı alanlardan öğrenen ve öğrendiklerini olağanüstü şeylere dönüştüren bireylerden çıkar.  Birçok araştırma, yenilikçi aklın doğuştan gelmediğini, gözlemleme ve düşünme teknikleriyle geliştirilebileceğini söyler. Gerçek şu ki; popüler inovasyoncular, sıkı çalışmalarına dayanarak değil, yenilikçi zihne sahip oldukları için başarılılar.
Yenilikçi insanlar hem problem çözmede çok iyidir hem de vizyon sahibidirler. Dünyanın en yenilikçi insanları en meraklı olanlardır. Pek çok soru sorarlar ve her zaman işleri iyileştirmenin yollarını ararlar. Steve Jobs dizüstü bilgisayar, cep telefonu, müzik çalar gibi mevcut ürünlere dayalı yeniliklerin keşfedilmesinde harikaydı. Aslında bu ürünleri icat etmedi, sadece inovasyonu doğru kullanarak onları daha iyi ve daha kullanışlı hale getirdi.  
Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Bilgi sınırlı, oysa hayal gücü tüm dünyayı kucaklar, ilerlemeyi teşvik eder, evrimi doğurur. Einstein'ın dediği gibi, “Aynı şeyi tekrar tekrar yapmak ve farklı sonuçlar beklemek deliliktir!” Yani farklı deneyimlere, farklı öğrenmelere ihtiyacımız varsa, farklı şeyleri denemeliyiz. Meraklı bir akıl hem tanıdık hem de bilinmeyen şeyleri tanımayı sever. Merak etmek; entelektüel esneklik, açıklık, dürüstlük, yeni şeyler yapma, yeni alternatifler denemeye hazır olma gibi eğilimleri barındırır. Eleştirel ve yaratıcı düşünceyi teşvik eder, geliştirir.
Çoğu insan için statükoyu sorgulamak zordur. Yenilikçiler ise statükoya razı olmadıkları gibi norm ya da standart olarak kabul edilen şeylere de meydan okumaktan hoşlanırlar. Örneğin, Elon Musk çevresindeki insanları dinleseydi, bugün elde ettiği başarıları asla yaşayamayacaktı. Risk almaktan korkmadı ve daha önce imkânsız olduğunu düşündüğü birçok hayalini gerçekleştirdi. İlk bilgisayar oyununu 12 yaşında sattı ve Tesla Motors, PayPal ve SpaceX'i gibi dünyanın en önemli teknoloji şirketlerini kurdu.  O bir yenilikçi ve hayallerini gerçekleştirmek için gerekli olan cesaret ve yaratıcı yeteneklere sahip.  

https://hbrturkiye.com/blog/yaratici-dusunme-metodolojisi  Makalenin tamamına bu adresten ulaşabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bağımsız Denetçilik Sınavı ve Stajı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

GENEL KURUL’A HANGİ FİNANSAL TABLOLAR SUNULACAK?

Oldu da bitti maşallah, nazar değmez inşallah!

Dijital Çağda Muhasebe Mesleğinin Yeniden Tasarımı: Mali Mühendislik-Accounting Engineering

Mali Müşavirlik Mesleğinin Geleceği Tehlikede Mi?

Meslektaşın Yeni Çilesi; BERAT

BAĞIMSIZ DENETÇİNİN BAĞIMSIZLIĞI TEHLİKE ALTINDA

VERGİ USUL KANUNU MU GÜÇLÜ YOKSA TÜRK TİCARET KANUNU MU?

TÜRKİYE EKONOMİSİ MALİ AFLARA BAĞIMLI MI?